Senioren & stoelyoga

Stoelyoga is heel goed voor senioren en oudere mensen met artrose. Voor veel oudere mensen is het niet mogelijk om aan de reguliere yogalessen mee te doen. De staande oefeningen kunnen door pijn en gebrek aan spierkracht niet worden uitgevoerd. Ook zijn veel senioren bang om te vallen. Stoelyoga wordt zittend beoefend of staand met de stoel als steun.

Senioren en stoelyoga

Stoelyoga is een milde vorm van yoga en de gecompliceerde houdingen uit de yoga worden niet uitgevoerd, zodat iedereen deze bewegingsvorm kan doen. De spieren en gewrichten worden soepeler en de concentratie en motoriek verbeteren. Bovendien geeft yoga door de ademhalingsoefeningen en de meditatie een diepe ontspanning.Uit onderzoek (Florida Atlantic University, Amerika) blijkt dat stoelyoga de pijn bij artrose in de onderste ledematen, zoals heup, knie, enkel en voet vermindert. Bij de mensen die zijn onderzocht nam de loopsnelheid toe en de vermoeidheid af.

SensZenjoy geeft een volledige ontspanningservaring, want in overleg maak ik een apart (eventueel aangepast naar eigen wensen) programma met mindfulness oefeningen, yoga, stoelyoga en stoelmassage. Ook krijgt iedereen na de oefeningen een boek met oefeningen zodat iedereen ook zelfstandig stoelyoga op de werkvloer kan uitoefenen.

Stoelyoga aan bedrijven

SensZenjoy geeft ook stoelyoga op locatie. Stoelyoga is een goede methode om lichaam en geest in balans te brengen. Stoelyoga geeft energie en verhoogt de productiviteit van werknemers. Je kunt na een stoelyogasessie van een kwartier weer lekker ontspannen aan het werk en dit is niet alleen fijn voor medewerkers, maar ook voor de werkgevers, want hierdoor vermindert het ziekteverzuim en verhoogt het arbeidsrendement! Stoelyoga kan gewoon in werkkleding gedaan worden in bijvoorbeeld een vergaderruimte. Op deze manier kun je als bedrijf ook werknemers bereiken die niet sportief zijn. Deelnemers zitten rustig op een stoel, rekken en strekken en zijn geconcentreerd op de ademhaling. Ze voelen letterlijk de stress van zich afvallen. SensZenjoy geeft een volledige ontspanningservaring, want in overleg maak ik een apart (eventueel aangepast naar eigen wensen) programma met mindfulness oefeningen, yoga, stoelyoga en stoelmassage. Ook krijgt iedereen na de oefeningen een boek met oefeningen zodat iedereen ook zelfstandig stoelyoga op de werkvloer kan uitoefenen.

Minfulness, yoga en coaching

Contact

AVG voorwaarden

Openingstijden

Maandag – Vrijdag : 08:00 – 18:00

Zaterdag: 11:00 – 17:00

Sunday: Gesloten

Contactgegevens

Lupine 8, 2925 ET, Krimpen aan den IJssel

+31 612263825

Joyce@senszenjoy.nl

KVK-nummer: 70776857