Mindfulness

De mindfulnesstrainingen zijn er voor iedereen die zijn of haar leven wil verrijken, want dat is iets wat mindfulness zeker doet.

Er zijn echter verschillende doelgroepen zodat er dieper op bepaalde problemen kan worden ingezoomd. Zo zijn er onder andere mindfulnesstrainingen voor zwangere vrouwen én voor mensen die willen afvallen.

Reguliere mindfulnesstraining voor iedereen

In alle trainingen leer je om beter met allerlei problemen en stress om te gaan. Mindfulness heeft  positieve effecten op mensen die last hebben van stress, depressie, chronische pijn, slapeloosheid, piekeren et cetera. Doordat je anders leert omgaan met problemen verkrijg je ook meer energie en wijsheid om die energie in de juiste hoeveelheid en op de juiste manier te doseren.  Senszenjoy organiseert trainingen voor particulieren in groepsverband en individueel.

Mindfulnesstraining bevallen

SensZenjoy organiseert ook mindfulnesstrainingen voor zwangere vrouwen. Je leert hoe je om kunt gaan met stressvolle gebeurtenissen tijdens je zwangerschap, want stress tijdens je zwangerschap is niet bevorderlijk voor jou en het kind. Ook leer je om om te gaan met allerlei gevoelens en gedachten die tijdens een zwangerschap allemaal naar boven komen.  Bovendien kun je tijdens je bevalling mindfulness gebruiken, want je leert om beter om te gaan met pijn. Je leert hoe je weeën opvangt. Je leert te accepteren wat je voelt en de situatie op dat moment te accepteren zoals ze is, ook al verloopt de bevalling misschien anders dan je van tevoren had bedacht. Sterker nog mindfulnesstraining is zelfs ontworpen voor mensen met chronische pijn. De grondlegger John Kabat Zinn is destijds in Amerika begonnen met het geven van deze trainingen aan mensen met chronische pijn. Deze trainingen sloegen zo enorm aan dat de trainingen ook voor andere doelgroepen werden gebruikt en nu dus ook voor zwangere vrouwen.

De training duurt acht weken. Tijdens die acht weken van tweeënhalf uur leer je te mediteren en je ervaart hoe fijn bodyscans kunnen zijn. Bovendien leer je met het onderdeel mindfull bewegen, soms ook yoga genoemd, hoe je om kunt gaan met een bepaalde spanning in je lichaam.

Uiteindelijk ben je dadelijk moeder en staat jouw leven een beetje op zijn kop en dan zul je heel veel hebben aan de mindfulnesstraining. Een mindfulnesstraining is een cadeau aan jezelf en een investering voor je gehele leven.

Afvallen mindfulnesstraining 

Afvallen is net zo moeilijk is als stoppen met drugs, want drugs en eten kunnen je laten vergeten wat er op dit moment allemaal in je leven valt waar te nemen. Je ervaart dagelijks veel prettige, maar ook veel onprettige momenten. In de training leer je dat er eigenlijk meer prettige dan onprettige momenten zijn. Je leert veel intenser te genieten van de kleinste en mooiste dingen van het leven en je leert om beter om te gaan met de minder prettige zaken.

Bewust omgaan met eten, ook wel mindful eten genoemd, helpt je om af te vallen. Je krijgt meer controle en inzicht in je eetgedrag waardoor de kans dat je minder eet groter wordt. In acht weken tijd leer je hoe je omgaat met gedachten en gevoelens ten aanzien van eten en eetgedrag.

Kortom, je valt niet alleen blijvend af, maar je gaat tegelijkertijd ook heel anders leven.

Veel verzekeringen vergoeden een mindfulnesstraining. Kijk eerst of jouw verzekering dit inderdaad vergoedt. Als de training wordt vergoed dan kun je een doorverwijzing aanvragen bij je huisarts. Deze doorverwijzing kun je dan weer doorsturen naar de verzekering die dan de mindfulnesstraining betaalt.

Mindfulnesstraining aan jongeren op scholen

Juist voor jongeren is mindfulness training essentieel, omdat ze met mindfulness een instrument in handen krijgen waar ze hun hele leven wat aan hebben en zeker met het oog op dat ze ‘een leven lang moeten leren’ is mindfulnesstraining een essentiele basis. Uit onderzoek blijkt dat twintig jaar geleden de meeste nieuwe depressies begonnen bij mensen tussen de dertig en veertig jaar. Nu is het zo dat de meeste depressies beginnen bij kinderen tussen de tien en twintig jaar. Daarom is het zaak om er vroeg bij te zijn met mindfulnesstraining, want internationaal en nationaal onderzoek tonen aan dat hierdoor de kans op een nieuwe depressie gehalveerd wordt.

Mindfulnesstraining aan bedrijven

SensZenjoy biedt een volledige ontspanningservaring, want in overleg maak ik een apart (eventueel aangepast naar eigen wensen) programma met mindfulnessoefeningen, yoga, stoelyoga en stoelmassage. Ook krijgt iedereen na de oefeningen een boek met oefeningen zodat iedereen ook zelfstandig stoelyoga op de werkvloer kan uitoefenen.

Mindfulness, yoga en stoelyoga zijn dus ook zeker voor bedrijven interessant. Investeren in de geestelijke en lichamelijke gezondheid van je werknemers vermindert ziekteverzuim en verbetert de prestaties op het werk. Een Unilever project in Brazilië leverde zelfs een besparing op van meer dan 950 euro per persoon op door te investeren in geestelijk welzijn. SensZenjoy geeft mindfulnesstrainingen, workshops, yoga, stoelyoga en stoelmassages in het bedrijf en op locaties.

Minfulness, yoga en coaching

Contact

AVG voorwaarden

Openingstijden

Maandag – Vrijdag : 08:00 – 18:00

Zaterdag: 11:00 – 17:00

Sunday: Gesloten

Contactgegevens

Lupine 8, 2925 ET, Krimpen aan den IJssel

+31 612263825

Joyce@senszenjoy.nl

KVK-nummer: 70776857